Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/dahlmannht.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6131
Om os - Dahlmann Horse Treatment

Hvem er vi?

Bag Dahlmann Horse Treatment står Dorte Dahlmann Olsen. Som aktiv springrytter har hun flere medaljer på sit CV og i løbet af sin karriere har hun opnået erfaring til og med CSI3*** Grand Prix (160 cm).

I dag står Dorte Dahlmann Olsen klar til at dele ud af sin store erfaring med- og omkring hestene. En erfaring der stammer tilbage fra Dorte’s bedsteforældre, som igennem tiderne har avlet flere Grand Prix-heste i både dressur og spring. Og fra sin mor, Pia Dahlmann, som stadig er aktiv dressurrytter, når hun da ikke underviser eller hjælper til i Dahlmann Horse Treatment.

Med heste som en integreret del af familielivet igennem generationer var det kun naturligt, at Dorte Dahlmann Olsen som lille kom i sadlen, lige så snart hun kunne holde balancen på sine egne ben. Som pony rytter var hun en del af B-landshold truppen i spring og som 15-årig mødte hun hesten C. Itti, der var ejet af en ven af familien.

“Dengang var C.Itti 5 år gammel. Den var meget indelukket og flere beridere havde opgivet den. Men dens daværende ejer vidste, at det var en god hest, som bare skulle håndteres på dens egen måde og i dens eget tempo, så han forærede mig den næsten,” fortæller Dorte Dahlmann Olsen.

Dorte har vundet syv medaljer sammen med C. Itti. Blandt andet blev det til en guld medalje til det individuelle nordiske mesterskab. Medaljehøsten sluttede dog, da hun en dag fik et tilbud på hesten, der var for godt til at sige nej til. Og det var med en hest, som Dorte havde udset som C. Ittis afløser, at tankerne om at tilbyde behandling og wellness begyndte.

“Hesten blev på et tidspunkt skadet, så den måtte i wellness på dyrehospitalet i Odense i tre uger. Der tænkte jeg, at det kunne være fedt at have muligheden for at give hestene wellness-behandlinger selv og ligeledes have muligheden for at hjælpe andre heste,” siger Dorte Dahlmann Olsen.

I mellemtiden er tanke blevet omsat til handling. I den nybyggede wellness-stald med 13 nye og moderne bokse, står der nu noget af det mest avancerede behandlings- og wellnessudstyr til heste, der er tilgængeligt på markedet.

Det betyder, at Dahlmann Horse Treatment i samarbejde med dygtige osteopater/massør, smede, tand- og dyrelæger, kan tilbyde din hest de mest optimale betingelser. Uanset om hesten har brug for genoptræning, forebyggelse, eller måske bare et supplement til den daglige træning.

“Dengang var C. Itti fem år gammel. Den var meget indelukket, og flere beridere havde opgivet den”

– Dorte Dahlmann Olsen